DIZAJN NÁBYTKU DO RODINNÉHO DOMU

Takto vypadá dizajn nábytku do rodinného domu.

3D Dizajn nábytku začíname robiť vtedy ak máme s klientom dohodnutú finálnu dispozíciu. V tomto prípade sa jedna o novostavbu rodinného domu, kde sme urobili oproti pôvodnému projektu drobné úpravy. Naše zmeny v priečkach sme vyznačili červenou aby bolo jasné s čím sa hýbalo. Niekedy aj takéto drobné úpravy v dispozícii nám pomôžu k lepšiemu dizajnu. Nábytok na mieru navrhujeme ako súčasť stavby, pretože Vám pekne vyplní priestor od steny k stene a od podlahy k stropu. Nábytkové zostavy a obklady stien dizajnujeme tak aby sa navzájom prepájali a vytvorili jeden celok. Nábytok navrhujeme aby dokonale využil priestor v miestnosti a nepôsobil prepchato. Po návrhu finálnej dispozície začíname s dizajnom nábytku v jednotlivých miestnostiach.

Návrh dispozície rodinného domu

Dizajn nábytku na mieru do rodinného domu

 

--------------------------------------

01.

DIZAJN KUCHYNSKEJ LINKY

Vždy začíname s dizajnom nábytku v dennej časti interiéru. To znamená, že kuchyňa s obývačkou sú miestnosti, kde si zvolíme celkovú farebnosť nábytku a tá sa ďalej aplikuje do zvyšku interiéru. Aj v tomto dizajne nábytku do rodinného domu sme postupovali rovnako. Pri konzultácii nábytku u nás v kancelárii používame vzorky aby mal klient reálnu predstavu o materiáloch. Vďaka 3D modelu nábytku a 2D nákresoch s kótami má klient jasnú predstavu o tvare a rozmeroch nábytku.

Dizajn kuchynskej linky v 3D

 

--------------------------------------

02.

DIZAJN TV STENY

Dizajn nábytku do obývačky je po kuchyni našou ďalšou témou. Farebne prepojenie materiálov na kuchynskej linke a TV stene je samozrejme. Tv stenu vieme navrhnúť minimalisticky, ale aj ako kompaktný blok nábytku s množstvom úložného miesta. V tomto prípade sme však museli zakomponovať TV stenu s krbom. Takéto prepojenie horľavých materiálov so sálavým teplom z krbu je komplikácia. Podľa noriem nesmie byť nič horľavé min. 80 cm od skla krbu. V našom prípade by sme museli oddeliť skrinku od krbu, čo by nevypadalo dobre. Preto sme na vrchnú časť nábytku a celú TV stenu aplikovali keramický obklad, ktorý používame aj v iných častiach interiéru.

Dizajn TV steny prepojenej s krbom

 

--------------------------------------

03.

DIZAJN NÁBYTKU DO PREDSIENE

Predsieň je prvý kontakt s interiérom a jej dizajn napovie o vzhľade ďalších priestorov. Keď dokončíme návrh kuchyne s obývačkou púšťame sa dizajnu predsiene a chodieb. Predsiene sú zväčša malé priestory, kde sa snažíme navrhnúť miesto na topánky, oblečenie, sedenie, zrkadlo a odkladanie drobností ako sú kľúče. Všetky tieto funkcie sa snažíme zladiť do zaujímavej nábytkovej kompozície. Materiály volíme tie isté ako v kuchyni a obývačke aby sme priestory pekne prepojili. V našej predsieni rodinného domu sme museli do celkovej kompozície zapracovať aj posuvné dvere, ktoré oddeľujú vstup od kuchyne.

Dizajn nábytku do predsiene rodinného domu

 

--------------------------------------

04.

DIZAJN NÁBYTKU DO SPÁLNE

Dizajn spálne je väčšinou posledná miestnosť v poradí, ktorú navrhujeme. Aj tu používame na nábytok rovnaké materiály ako v ostatných miestnostiach. Nábytkom na mieru vieme pekne prepojiť jednotlivé nábytkové zostavy ako je posteľ so skriňou. V našom dizajne nábytku sme prepojili aj okenné parapety s čelom postele. Často do nábytku skrývame aj LED pásiky, ktoré na prvý pohľad nie je vidieť, ale večer poslúžia ako doplnkové osvetlenie.

Dizajn nábytku do spálne

--------------------------------------

Záver

O našej práci v oblasti interiérového dizajnu.

Plánujete zariaďovať interiér domu, bytu alebo chaty a chceli by ste si na pomoc zavolať interiérového dizajnéra? Hľadáte štúdio, ktoré by Vám vedelo čiastočne alebo celkovo zrealizovať interiér? My z DIZAJNE Vám vieme navrhnúť interiér domu bytu alebo chaty. Vieme Vám vyrobiť nábytok na mieru vďaka našej stolárskej dielni. Postaráme sa o dodanie produktov do interiéru ako sú svietidlá, stoličky, sedačky, závesy, koberce, dvere na mieru, vybavenie kúpeľní atď. Je len na Vás, čo všetko budete od nás potrebovať. Celý postup ako prebieha navrhovanie sme pre Vás popísali na stránke návrh interiéru. Ak si chcete pozrieť niektoré naše návrhy interiérov, ktoré sme vytvorili pre našich klientov, pozrite si stránku projekty. Ďalšie užitočné alebo zaujímavé témy z našej tvorby interiérov zverejňujeme na našom blogu dizajne. Nezabudnite sledovať a dostávať informácie o našej práci zo sociálnych sieti ako facebook, sledujte naše príbehy na instagrame a na youtube videá z navrhovania a realizácie interiérov.